Hoppa till innehåll

Lena Malek – Arcus

”Arcus vill stötta människor till en trygg tillvaro och ett varaktigt arbete. Auktorisationen är en viktig kvalitetsstämpel i våra relationer med såväl Arbetsförmedlingen, arbetssökande och arbetsgivare”. Det säger Lena Malek, VD och grundare av Arcus Utbildning och Jobbförmedling.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är utbildad pedagog. under två år arbetade jag i kommunal skola, men hoppade av för att starta Arcus.

Vad är drivkraften i ditt arbete?
– Samma som Arcus vision: att göra skillnad för människor. Vi vet att människor mår bäst av att vara del i ett sammanhang och där har arbete en central betydelse.

– Faktum är att Arcus har haft samma vision sedan starten 1997. Vi vill sänka arbetslösheten och minska utanförskapet genom att stötta och vägleda människor mot målet – en trygg tillvaro och ett varaktigt arbete.

Vad gör ni på Arcus?
– Arcus arbetar på uppdrag av Arbetsförmedlingen, kommuner och olika omställningsavtal. I samtliga uppdrag är vårt mål att matcha våra deltagare mot arbete och studier. Vi är en personlig arbetsförmedling och naturlig rekryteringspart.

– Vi vill vara det självklara valet i vår bransch och den aktör som alltid överträffar kundens förväntningar.

Varför är auktorisationen viktig för Arcus?
– Vi har alltid arbetat med fokus på hög kvalitet och tydliga rutiner i våra uppdrag. Auktorisationen lyfter vårt kvalitetsarbete till en ännu högre och tydligare nivå vilket skapar en enorm trygghet. Den är också en viktig kvalitetsstämpel i våra relationer med såväl Arbetsförmedlingen, arbetssökande och arbetsgivare.

Hur tänker du om framtiden för branschen?
– Allting tyder på att branschen de närmaste åren kommer att ha en tydligt positiv utveckling. På Arcus har vi under de senaste åren planerat för det som sker och utgått ifrån det i vårt strategiska arbete. Vi känner oss därför väl förberedda att anta utmaningen.