Hoppa till innehåll
Katarina Ahlskog
Katarina Ahlskog

Katarina Ahlskog, ordförande i auktorisationsnämnden

”Kvalitet är viktigt på riktigt! En kvalitetsauktorisation kan vara det som avgör när en köpare väljer mellan två olika utbildningsföretag,” säger Katarina Ahlskog – Utbildningsföretagens nya ordförande i auktorisationsnämnden.

Vem är du och vad har du för bakgrund?

– Jag är apotekare i botten som har jobbat med såväl utbildningar som kvalitetsarbete under nästan hela min yrkeskarriär. Jag började jobba på apotek och jag älskade kundmötet.

Att få göra direkt skillnad för kunderna och hjälpa dem till en bättre läkemedelsanvändning var häftigt. Det var där jag lärde mig varför kvalitet är viktigt på riktigt. Sen dess har kvalitetsarbetet alltid legat mig varmt om hjärtat och särskilt att få förmedla den bakomliggande anledningen till varför det är så. Idag arbetar jag som kvalitetschef på Svensk Dos AB.

Jag brinner också för utbildningar, och då främst att utmana under framtagandet av en utbildning så att den i slutändan gör skillnad för mottagaren. Jag har arbetat som utbildningsansvarig för e-utbildningar till apotekspersonal.

På fritiden då? Ja, så här års spenderar jag gärna tid i längdspåren.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag som auktorisationsnämndens ordförande?

– Att få vara en del av auktorisationsnämndens viktiga arbete och utifrån min kunskap kunna bidra till det arbetet.

Varför är kvalitetsauktorisationen viktig?

– Den är viktig för att höja kvaliteten och kraven på utbildningsmarknaden. Här gör Utbildningsföretagen ett viktigt arbete. Kvalitetsauktorisationen förenklar för köparen vilka utbildningsföretag som håller hög kvalitet.

Varför ska ett utbildningsföretag ansöka om kvalitetsauktorisation?

– För att kunna visa att de uppfyller våra kriterier och därmed kraven på seriositet och kvalitet. En kvalitetsauktorisation kan vara det som avgör när en köpare väljer mellan två olika utbildningsföretag, så att auktorisera sig hos Utbildningsföretagens visar på en seriositet som är en trygghet för kunden.