Hoppa till innehåll

Roger Psajd, Veldi

”Veldi utbildar, rekryterar och bemannar för industrins kompetensförsörjning. Med auktorisationen kan vi visa vårt kunnande och även ge kraft till våra duktiga kollegor som ställer krav på sin kvalitet”. Det säger Roger Psajd, VD för Veldi kompetens.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har en entreprenörsbakgrund och min kunskap är främst autodidakt. Jag startade mitt första utbildningsföretag med industriutbildningar inom arbetsmarknadsutbildningar när jag var 24 år. Sedan dess har jag startat och drivit ett 20-tal bolag. Jag har även varit Campuschef i Västervik och Näringslivs-VD samt som M-politiker var jag ordförande i Barn- och ungdomsnämnden. Sedan 2013 har allt fokus varit på att utveckla våra industriutbildningar.

Vad är din drivkraft i ditt arbete?
– Jag drivs av den enorma kraften i att se människor växa med utbildning, det finns inget som kan mäta sig med det! Genom åren så har jag många exempel på personer som inte trott på sig själva och sin förmåga till utveckling, men som ändrat mindset och gjort oerhörda framsteg och gått ut i arbete efter utbildningen. Att sedan möta samma personer som arbetsledare 10 år senare på kundbesök och få en hjärtlig kram, det ger mig drivkraft.

Vad gör ni på Veldi?
– Vi utbildar, rekryterar och bemannar för industrins kompetensförsörjning. Vi har kunder som AF, vuxenutbildningen, och industriföretag runt om i landet. Vi ger ett löfte till våra elever att digitalisera mera och därför vi har en Youtube-kanal med undervisningsfilmer helt öppet för alla inom branschen att ta del av. Vi arbetar med helhetslösningar för våra företag inom området kompetens och vår organisation växer organiskt med lönsamhet för varje år.

Varför är auktorisationen viktig för ditt företag?
– Ytterst för att vi gillar allt Almega gör för oss utbildningsföretag. Finns det en auktorisation så vill vi givetvis vara med och visa på vårt kunnande och även ge kraft till alla våra duktiga kollegor som också ställer höga krav på sin kvalitet.

Hur tänker du om framtiden för branschen?
– Vi är i stor förändring nu och framtidens vinnare är de som lyckas rekrytera och behålla de bästa medarbetarna. All utbildning avgörs till sist i klassrummet eller i verkstaden. Om fem år tror jag att vi har färre aktörer på marknaden men som är bredare. Medborgarna kommer bli mer upplysta och noggranna i sitt val av leverantör och varumärket kommer avgöra. Utbildningarna kommer bli ännu mer öppna och tillgängliga genom digitaliseringen.