Hoppa till innehåll

Mia Castenbrandt, MoA Lärcentrum

”MoA Lärcentrum utbildar årligen 5 000 elever och bidrar till att fler kommer i arbete eller får möjlighet att studera vidare. För oss är auktorisationen ett kliv i rätt riktning som ger våra elever ytterligare trygghet”. Det säger Mia Castenbrandt, kvalitets- och utbildningschef på MoA Lärcentrum.

Vad har du för bakgrund?

– Jag är utbildad yrkeslärare med lärarlegitimation, men har också gått rektorsutbildningen. Så jag har lång och bred erfarenhet av utbildningsväsendet i olika roller och skolformer. Men jag har också en del år bakom mig i bageribranschen, då jag är utbildad bagare och konditor i grunden.

Vad är din drivkraft i ditt arbete?

– Jag drivs av utmaningar och jag får energi av våra duktiga medarbetare som vill utveckla och stötta våra elever varje dag på bästa sätt. Jag eftersträvar att vår personal, alla våra elever och våra samarbetspartners ska känna av MoA-andan när man går en utbildning eller har kontakt med oss. Jag drivs av våra ledord och värderingar, Hjärtligt – Inspirerande – Engagerande – med Kvalitet.

Vad gör ni på MoA lärcentrum?

– MoA lärcentrum finns på många orter i landet och erbjuder utbildningar både som klassundervisning och som distansutbildning inom vård- och omsorg, barn och fritids, yrkesväktare, grundläggande och gymnasiala allmänna teoretiska kurser samt SFI (svenska för invandrare). Vi utbildar årligen cirka 5000 elever och bidrar till att fler människor kommer ut i en anställning eller kan studera vidare.

Varför är auktorisationen viktig för ditt företag?

– Vi tror att auktorisationen är ett kliv till i rätt riktning som kommer trygga våra elever ytterligare inom vuxenutbildningen.

Hur tänker du om framtiden för branschen?

– Det händer konstant mycket inom vuxenutbildningen så det är viktigt att man hänger med och vågar satsa som utbildningsföretag. Eleverna efterfrågar mer och mer en flexibel och anpassningsbar utbildning och jag tror att distansutbildning kommer växa enormt.