Hoppa till innehåll

Rebecca Stenström, Academy

”Academy har ett unikt koncept – intensivutbildning med accelerated learning där deltagarna är garanterade jobb hos Academic Work som konsulter. Auktorisationen är ett bevis på att vi arbetar med lika starkt fokus på kvalitet och utveckling. Det är vi otroligt stolta över”. Det säger Rebecca Stenström, Head of Learning Development på Academy.

Vad är din drivkraft i ditt arbete?
– Att se människor utvecklas, lära sig och växa. På Academy får jag se det hända hos våra konsulter, våra lärare och hos mina kollegor – det är fantastiskt.

Vad gör ni på Academy?
– Academy är en skola – men också ett unikt koncept. Vi erbjuder intensivutbildning på 12 veckor genom Accelerated Learning i roller där kompetensbristen är stor. Tillsammans med vårt systerbolag Academic Work kan vi rekrytera våra deltagare baserat på deras förmågor och motivation. Efter utbildningen är våra deltagare garanterade en tillsvidareanställning på Academic Work som konsulter. Det innebär att Academy erbjuder en magisk lösning där våra deltagare får chansen att nå sitt drömjobb och företag i branschen får in personer med unikt driv och skräddarsydd kompetens, win win.

Varför är auktorisationen viktig för Academy?
– Vi utmanar utbildningsbranschen, vågar vara modiga och vill alltid utvecklas. Det vi också vet är att utveckling och kvalitet går hand i hand. Att bli auktoriserade är ett bevis på att vi arbetar med lika fokus på kvalitet som utveckling vilket vi är otroligt stolta över.

Hur tänker du om framtiden för branschen?
– Jag tror att synen på lärande och utbildning som koncept kommer förändras och utvecklas vilket är en otroligt spännande resa att vara del av. Det ställer utmanande krav på oss utbildningsföretag vilket är mycket sporrande.

– Min förhoppning är att var, när och hur vi utbildas kommer utvecklas och möjliggöra att fler får utlopp för sin nyfikenhet, kreativitet och att varje persons förmågor kommer tas tillvara tillsammans med bolagens tillväxt och digitaliseringens framfart. En framtid där en lärande står i fokus, väldigt spännande.