Hoppa till innehåll

Tommy Olin, Wenell

”Wenell har i 50 år gett rådgivning, coachning och utbildning för att människor och organisationer ska bli bättre att arbeta i projektform. Auktorisationen visar att vi är ett seriöst och medvetet företag. Den hjälper oss att vara på tårna och upprätthålla den höga kvalitet vi har”. Det säger Tommy Olin, civilingenjör och VD på Wenell Management AB.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är i grunden civilingenjör i datorteknik, skolade om mig till projektledare efter några yrkesverksamma år och doktorerade i projektledning runt millennieskiftet. Under drygt 20 år arbetade jag med komplex produktutveckling och de senaste 10-15 åren har jag ägnar mig åt rådgivning, coachning och utbildning inom projekt och ledarskap.

Vad är din drivkraft i ditt arbete?
– Genom hela mitt yrkesliv har jag strävat efter att få mina medarbetare och på senare tid våra kunder, att samarbeta, hjälpa till och kommunicera effektivt för att nå sina gemensamma mål. Min drivkraft är att få dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Att se människor växa är härligt, men den bästa belöningen är att se team och organisationer växa tillsammans.

Vad gör ni på Wenell?
– Wenell har i drygt 50 år hjälpt individer och organisationer att bli bättre på att arbeta i projektform. Det gör vi genom rådgivning, coachning och utbildning. Våra ledord är enkelhet, tydlighet och anpassning (till situationen), vilket innebär att vi fokuserar på att få de grundläggande detaljerna att fungera snarare än att hitta på nya avancerade lösningar (som ingen orkar följa ordentligt).

Varför är auktorisationen viktig för ditt företag?
– Auktorisationen är en viktig kvalitetsstämpel som visar våra nya och potentiella kunder att vi är ett seriöst och medvetet företag (våra befintliga kunder vet ju redan det). Den hjälper oss också att hela tiden vara på tårna för att upprätthålla den höga kvalitet vi har.

Hur tänker du om framtiden för branschen?
– Jag är övertygad om att utbildningsbranschen har framtiden för sig. Det pratas om det livslånga lärandet vilket är nödvändigt för att både utvecklas och hålla sig uppdaterad för att klara sina nuvarande arbetsuppgifter. När efterfrågan stiger är det viktigt att kvaliteten bibehålls för att få rätt effekt av utbildningsinsatserna.