Hoppa till innehåll

Frida Palmgren – STF Ingenjörs­utbildning och BFAB

– Kompetensutveckling och lärande måste komma högre upp på dagordningen i näringslivet. Vi måste också lyfta diskussionen om mätbara effekter av utbildning. Det säger Frida Palmgren, vd för STF Ingenjörsutbildning och BFAB, ny ledamot i Almega Utbildningsföretagens styrelse.

Vad har du för bakgrund?
– I dag är jag vd för STF Ingenjörsutbildning och BFAB som ingår i Fasticonkoncernen. Dessförinnan har jag cirka femton år som affärsnära HR-chef inom fastighetsbranschen och facility management.

– Utbildningsmässigt har jag en bredd: från grunden naturvetare, men med särskilt intresse för språk, därefter en magisterexamen i pedagogik och senare en exekutiv utbildning inom företagsekonomi och finansiell styrning.

Vilka är drivkrafterna i ditt arbete?
– Att hela tiden komma framåt! Jag trivs med att hamna i nya sammanhang, orientera mig i komplexa situationer, försöka förstå vad som är viktigt och bidra till att skapa värde för andra.

– Jag har en stark kunskapsintensiv drivkraft kombinerat med att det är fantastiskt roligt att nå delmål och mål tillsammans med mitt team eller hos kund – det är min superdrivkraft.

Vad gör ni på STF Ingenjörsutbildning och BFAB?
– Vi vidareutbildar yrkesverksamma inom samhällsbyggnadsektorn, från el-produktion, distribution, installation till byggande och förvaltning. Från smarta digitala utbildningsformat till en egen övningsanläggning. Från öppna kurserbjudanden till unika kompetenslösningar och utbildningskoncept hos kund.

Vad vill du arbeta med i styrelsen?
– Jag är extra intresserad av att främja drivkrafter till att kompetensutveckling och lärande kommer ännu högre upp på dagordningen i näringslivet. Jag vill också bidra till att lyfta diskussionen om mätbara effekter av olika utbildningsinsatser.

Hur ser utbildningslandskapet ut post-corona?
– Spännande! Verktygslådan har blivit större vad gäller leveransformat. Behov av nya kompetenser har seglat upp. Traditionella utbildningsföretag med innovationskraft kommer kunna ta sig långt. I tider av kris löser man uppgiften good enough, nu är vi i ett skede av att utvecklingen går rasande fort.