Hoppa till innehåll

Utbildnings­företagens kvalitets­konferens 2023

Hur stärker vi yrkesutbildningarnas attraktionskraft och kvalitet? Vilka förväntningar har regeringen på att yrkesutbildningarna ska lösa kompetenskrisen? Varför behöver AI omedelbart bli en del av det livslånga lärandet?

Almega Utbildningsföretagen bjuder in till kvalitetskonferens 22 november på Näringslivets hus på Storgatan 19 i Stockholm. Vi vill diskutera branschens kvalitetsutveckling med leverantörer, kunder och experter. Årets tema är kvalitet i yrkesutbildningar. Vilka utmaningar och möjligheter finns för att säkerställa kvalitativa yrkesutbildningar som möter både nuvarande och framtida behov på arbetsmarknaden? 

Program

13:00-13:10  Kvalitet i yrkesutbildningarna nyckeln för att klara kompetenskrisen.

Inledning med Utbildningsföretagens ordförande Christer Hammar, branschchef Per Hammar och kvalitets- och auktorisationsansvarig Johan Winsborn.

13:10-13:50 Kvalitetsutveckling av yrkesroller och yrkesutbildningar. Anders Sandberg från Rådet för byggkompetens presenterar ett pågående initiativ till standardiserade kvalifikationer inom byggbranschen. Caj Luoma från Transportföretagen,  Anneli Löf, rektor på Medlearn och Malin Lampén, utbildningschef Lära analyserar kvalitet i yrkeskompetenser och i yrkesutbildningarna inom transport- respektive vårdsektorn.

13:50-14:10 Kaffepaus

14:10-15:00 Framtidens yrkeshögskola! Medverkande meddelas inom kort.

15:10-15:50 Varför behövs fler yrkesutbildningar? Erik Scheller, statssekreterare på Utbildningsdepartementet hos utbildningsminister Mats Persson berättar om regeringens pågående expansion av regionalt yrkesvux och yrkeshögskolan. Efter Eriks presentation hålls en paneldebatt. 

Fler medverkande meddelas senare.

16:00-16:40 AI, yrkesrollerna och yrkesutbildningarna! Hur kan vi genomföra ett AI-lyft i yrkesutbildningarna? Raquel Broman från AI Sweden diskuterar AI:s möjliga påverkan på yrkesroller och yrkesutbildningar tillsammans med Per Norlander från Sveriges Ingenjörer och Azadeh Lind från FEI.

16:40-17:00 Sammanfattning och avrundning av Utbildningsföretagens Per Hammar och Johan Winsborn. 

Avtackning av avgående ordförande för auktorisationsnämnden Staffan Söderberg.

17:00-17:30 Lättare mingel

Konferensen är avgiftsfri.

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle
Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}