Hoppa till innehåll

Utbildnings­företagens kvalitets­konferens

Den 24 oktober träffas vi hos Almega på Sturegatan 11 i Stockholm för att diskutera branschens kvalitetsutveckling med leverantörer, kunder och experter.

Program

08:30-09:00 Frukostmacka

09:00-09:30 Utbildningsföretagen
Inledning med Utbildningsföretagens ordförande Christer Hammar, branschchef Fredric Skälstad, kvalitets- och auktorisationsansvarig Johan Winsborn och auktorisationsnämndens ordförande Staffan Söderberg.

09:30-09:55 Stockholms Stad
Anna Sundin
, verksamhetschef för kvalitet och uppföljning vid Arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms Stad berättar om stadens kvalitetsarbete och vikten av kvalitet i vuxenutbildningen.

10:00-10:30 KompetensUtvecklingsInstitutet
Marie Palmgren från medlemsföretaget KompetensUtvecklingsInstitutet berättar om sitt kvalitetsarbete; om hur man arbetar med struktur-, process- och resultatkvalitet samt hur Utbildningsföretagens kvalitetsauktorisation samverkar med ISO 9001, medlemskap i Vård- och omsorgscollege och kundernas kvalitetskrav.

10:30-10:45 Kaffepaus

10:45-11:15 TRUE Original
Hur kan man använda de digitala intygen om kvalitetsauktorisation från Utbildningsföretagen på bästa sätt? Vilka fördelar finns det med digitala intyg jämfört med fysiska? Hur många är det som tittar på våra digitala intyg? Patrik Slettman från TRUE Original presenterar hur man bäst använder säkra digitala bevis.

11:20-11:45 Myndigheten för yrkeshögskolan
Vilken effekt förväntar sig ledningsgruppen av sin yrkeshögskoleutbildning? Hur kan arbetslivet engagera sig i en yrkeshögskoleutbildning för driva på resultat- och effektkvaliteten? Ann-Sofie Sydow och Karolina Pihl från Myndigheten för yrkeshögskolan berättar om verktyget kvalitetstriangeln och hur det kan användas som ett stöd för utformningen av det systematiska kvalitetsarbetet kring en utbildning. Genom kvalitetstriangeln ställer man frågan om vilka process- och organisationsfaktorer som leder till att utbildningarna har en hög kvalitet och svarar mot arbetslivets behov.

11:50-12:15 TRR
Mattias Kalff
 och Irene Jagt från TRR berättar om sitt kvalitetsarbete; hur det har utvecklats, hur man arbetar med process och struktur samt hur andra företag och Utbildningsföretagen har samverkat i detta arbete.

12:15-12:30 Utbildningsföretagen
Avslutande ord innan lunch av Utbildningsföretagens vice ordförande Astrid Westfeldt Corneman och näringspolitiska expert Jonas Jegers.

12:30-13:15 Lunch

13:15-14:00 Parallella workshops
A. Myndigheten för yrkeshögskolan: Effektkvalitet i praktiken
Vi ställer oss frågor som ”Hur arbetar man med effektkvalitet i utbildningen från planering till genomförande?” ”Inom vilka område kan man använda kvalitetstriangeln?”. Vi pratar också goda exempel i kvalitetsarbetet.

B. TRR: Bättre beställare
Hur kan kunderna bli bättre beställare av utbildningstjänster med kvalitet i fokus?

C. Utbildningsföretagen: Begreppsförvirring i utbildningsdjungeln
Auktorisationer, certifikat, intyg och diplomerade utbildningar – vilka begrepp är korrekta att använda? Vi diskuterar olika utbildningsrelaterade definitioner och begrepp utifrån Utbildningsföretagens ordlista och tittar särskilt närmare på vad vi bör kalla de dokument vi ger våra deltagare.

Pris
Medlemmar i Utbildningsföretagen: 500 kr
Icke-medlemmar: 1 000 kr

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Pris

Kostnadsfritt

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}