Hoppa till innehåll

Lotta Sand, Travel Education Centre

”Besöksnäringen växer kraftigt och behovet av kvalificerade medarbetare är stort. Det gör även att kraven på oss som utbildar de nya branschtalangerna ökar. Därför är vi väldigt stolta över att vara en av få yrkeshögskolor som har blivit kvalitetsauktoriserade”. Det säger Lotta Sand som är verksamhetschef på det auktoriserade utbildningsföretaget Travel Education Centre (TEC).

Vad har du för bakgrund?
– Jag har jobbat med turism både internationellt och nationellt i över 30 år. Under den tiden har det hänt mycket i synnerhet när det kommer till utveckling av svensk turism.

Vad är din drivkraft i ditt arbete?
– Att sprida kunskap om en av världens största och snabbast växande industrier. Att förse svenska besöksnäring med kompetens och att stötta studerande i att hitta sitt drömjobb.

Vad gör ni på TEC?
– Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar med inriktning mot besöksnäringen. När vi utformar våra utbildningar gör vi det utifrån branschens kommande behov. När våra studenter tar examen är de glödheta på marknaden och har exakt den kompetens som efterfrågas.

Varför är auktorisationen viktig för ditt företag?
– Det är oerhört viktigt och är ett kvitto på att våra utbildningar håller absolut högsta nivå. Det visar också att vi är professionella och engagerade i precis alla led. Men det viktigaste är nog att våra studenter kan vara säkra på att få en kvalitetsgranskad utbildning.

Hur tänker du om framtiden för branschen?
– Besöksnäringen växer och har en strålande framtid. Experter säger att inte ens AI kommer att minska efterfrågan på kunnig personal. Sveriges besöksnäring växer mer än de flesta branscher i Sverige. Detta skapar fantastiska möjligheter men ställer stora krav på kunskap och kompetensutveckling.