Hoppa till innehåll
– På Berghs utbildar vi framtidens kommunikatörer. När konkurrensen hårdnar vill vi tillsammans med andra auktoriserade utbildningsföretag stå för en seriös och kvalitetssäkrad utbildningsbransch. Det säger Linn Tornérhielm, COO och Affärsområdeschef på Berghs School of Communication.
– På Berghs utbildar vi framtidens kommunikatörer. När konkurrensen hårdnar vill vi tillsammans med andra auktoriserade utbildningsföretag stå för en seriös och kvalitetssäkrad utbildningsbransch. Det säger Linn Tornérhielm, COO och Affärsområdeschef på Berghs School of Communication.

Linn Tornérhielm, Berghs

”På Berghs utbildar vi framtidens kommunikatörer. När konkurrensen hårdnar vill vi tillsammans med andra auktoriserade utbildningsföretag stå för en seriös och kvalitetssäkrad utbildningsbransch”. Det säger Linn Tornérhielm, COO och Affärsområdeschef på Berghs School of Communication.

Vad har du för bakgrund?
– Jag har digital kommunikation som en röd tråd i mina tidigare arbeten. Har utvecklat datorspel för barn på tre olika förlag, utvecklat spel för mobiltelefoni, arbetat på digitala byråer och på senare år lyft in många kurser på Berghs med digitalt fokus. Jag började på Berghs som lärare och nu leder och utvecklar jag vår öppna kursverksamhet, ett 70-tal öppna kurser på dag, kväll och distans.

Vad är din drivkraft i ditt arbete?
– Att designa nytt kursinnehåll som är relevant i dag och i morgon för yrkesverksamma kommunikatörer. Och sedan hitta lärare och tillsammans med dem och mitt fantastiska team göra det möjligt för våra kursdeltagare att bygga på med ny kompetens därmed ta stora utvecklingskliv.

Vad gör ni på Berghs?
– Vi utbildar framtidens kommunikatörer genom våra heltidsutbildningar på 1 till 2 år samt fortbildar branschen genom vår öppna kursverksamhet och våra skräddarsydda kurser mot företag.

Varför är auktorisationen viktig för ditt företag?
– Att vi tillsammans med andra auktoriserade företag står för seriös och kvalitetssäkrad utbildning, det är viktigt för oss som arbetar på Berghs, för våra studenter och kursdeltagare och för våra lärare.

Hur tänker du om framtiden för branschen?
– Då alla behöver kommunikation som kompetens i dag och vi kommer att ha flera olika yrkesroller och arbeten framöver, så kommer vår bransch växa. Vi kommer att se en ökad konkurrens inom kompetensutveckling och vidareutbildning för vuxna, inom alla ämnesområden. Därmed ännu viktigare med kvalitetssäkring.