Seminarium i Almedalen: Vuxen­utbildning – nyckeln till integration

Utbildningsföretagens seminarium

Utbildningsföretagens seminarium:Utbildningsföretagens rapport Vuxenutbildning – nyckeln till integration tar sin utgångspunkt i det svenska samhällets kanske viktigaste prövning i dagsläget – att klara integrationen i en tid då kunskapssamhället höjer ribban på arbetsmarknaden.

Publicerat av Almega Måndag 3 juli 2017

 

Utbildningsföretagens rapport Vuxenutbildning – nyckeln till integration tar sin utgångspunkt i det svenska samhällets kanske viktigaste prövning i dagsläget – att klara integrationen i en tid då kunskapssamhället höjer ribban på arbetsmarknaden. När det gäller utlandsföddas etablering på arbetsmarknaden har Sverige dessutom under längre tid klarat sig sämre än omvärlden. Flera förklaringar till detta finns, men slutsatsen är enkel: Sverige behöver vässa sin integration. I detta ser Utbildningsföretagen en given nyckel till lösningen – vuxenutbildningen.

 

Medverkande:
  • Katharina Sjögren-Edström, Värd, Utbildningsföretagen
  • Nima Sanandaji, Författare och analytiker, ECEPR
  • Henrik Dider, HR-direktör, Scandic Sverige
  • Erik Bengtzboe, Riksdagsledamot och ledamot av Utbildningsutskottet, (M)
  • Maria Caryll, Sektionschef Avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, SKL